48h OF LONDON

Živa:”Maš čas drug vikend?”
-“načeloma ja, zakaj?”
Živa:”v London greva!”

Okay, expresne odločitve so potrjeno najboljše odločitve. Tiste brez večjega planiranja in razmišljanja. Vikend trip z mojo najljubšo osebo – Živo je bil kot vedno nepozaben.
V Londonu sem bila prvič in si tudi nisem mislila, da bi kdaj šla. Iskreno, nisem nikoli imela želje, ampak, nikoli ne reci nikoli, ker pol, saj veste … ta nikoli dejansko pride!

Živa je v Londonu bila že nekaj krat, zato je bila moj osebni tourist guide. Valda sem hotla videt vse turistične znamenitosti kot so Tower Bridge, London Eye, Backingam Palačo in Big Ben (ki pa je trenutno v prenovi). Nakar mi je čez nekaj časa postalo malce žal…. ob spotikanju v mase turistov, konstantno preverjanje žepov in opazovanje potencialnih samouničevalnih tovornjakov, da nebi zavili v tebe (vem.. malo sem paranoična, ampak upravičeno) mi je vzelo ves čar. Verjetno sem bila tam ob nepravem času..

Kakor koli, London ne zaznamujejo samo omenjeni objekti, ampak je mesto več kot le to… Odprti in prijazni ljudje, zanimive umetniške ulice in super dobre restavracije. Ene restavracije sem se še posebej veselila in to je Sketch, ki ima znotraj svoje stavbe tematske kavarne in restavracije. Restavracija v katero sem jaz želela, je tako imenovana The Gallery. Super vesela sem bila, ko sem lahko nekaj dni pred prihodom še rezervirala prosto mizo. Ambient, hrana in pijača sta pokrili vsa moja pričakovanja. Res vredno obiska.

Po turistično obarvani in naporni soboti sva naslednji in tudi zadnji dan izkoristili v bolj umirjenem tempu. Hotel sva imeli zraven Tower Bridge kamor sva se tudi odpravili (ne v gužvo) in uživali v lepem vremenu. Skratka naužili sva se mesta kot mesta.

Preden sem se odpravila na ta ta trip, sem si natisnila še majičko z napisom “The Queen Is Amused”. Vem, da če bi me spoznala bi sigurno to tudi bila 🙂 …Cheers London!

Xo Katja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *